Pillangós párna 2

Idáig jutottam a pillangóimmal.
Újabb négyzeteket vágtam fel és vasaltam fel papír vetexre. Nekem csak ez van itthon.
Készítettem egy kis karton szív alakú sablont, mivel a pillangó szárnyak két, sarkával egymás felé fordított szívből vannak. A felrajzolást azért dupla szívvel csináltam, hogy majd láthatatlanul tudjak applikálni... Utólag, a varrásnál jöttem rá, hogy így a behajtani kívánt rész is elég kemény lesz és csak küszködés az applikálás. Ezért az első felvarrt szív után ennek búcsút mondtam, keveset bontottam és pelenkaöltéssel varrtam fel a szíveket.
Varrás előtt igazgattam a pillangókat, hogy lenne takaros. Bizony mondom, jó móka volt! Majd lefényképeztem, hogy ne kelljen újra új sorrendet kitalálni. Annyira azért nem szeretek játszani...
 Varrás közben be-bekapcsoltam a fényképezőgépet, hogy nagyjából hasonló képet hozhassak össze.
Most fenn vannak a szívek pelenkaöltéssel felvarrva. Utólag örülök, mert rájöttem, hogy igazából, elvileg... tudtam, hogy nem így tudom behajtogatni a szívek szélét, mégis a gyakorlatban is meg kellett tapasztalnom. A pelenka öltéssel viszont változatos fonalakat használhattam fel, így még egy kis játékot vittem a faliképbe. Úgyhogy egy kicsit örülök is a tapasztalatlanságomnak. A fotó elég gyenge fénynél készült, bocsi...

Ezután jöhet a hímzés és a bélelés, összevarrás.
Van két varrógép talpam, amikről csak sejtésem van, mire valók? Tud valaki segíteni, mik lehetnek ezek?

Megjegyzések

  1. A felső, ha rugós, akkor az a hímzőtalp a szabd gépi tűzéshez. Az alsót sajnos nem látom jól, nem tudom kivenni milyen talp.

    VálaszTörlés
  2. Én sem ismerem ezeket, még a sajátomét sem tudom sajnos.
    A párna nagyon szépen alakul, jó kis anyagokat válogattál össze. Ennek így egész más lesz a hangulata mint az eredetinek.

    VálaszTörlés
  3. Kaoka! Hurrá! A felső talp bizony rugós! Sejtettem, hogy ilyesmi funkciója van, de ennél semmi több alapom nem volt a megítélésére. Az alsóval varrtam össze a kis kockákat és remekül boldogultam vele. Jól lefogta az apró részleteket. Talán éppen ez a funkciója! :) Köszönöm a segítséget!
    Csipkebogyó! Örülök, hogy tetszik a párna, akarom mondani falikép :)))Igyekszem is befejezni, mert nagyon érdekel mit tudok kihozni belőle!

    VálaszTörlés
  4. Az felső szerintem is hímzőtalp, az alsó pedig cipzárbevarrótalp.

    VálaszTörlés
  5. A felsőt nem ismerem de az alsó az cipzárbevarrótalp.

    VálaszTörlés
  6. Igen, szerintem is az alsó cipzárbevarró talp- nekem ilyen van. A felső pedig a szabad gépi tűzéshez való talp.

    VálaszTörlés
  7. Lányok! Teljesen meg vagyok győzve! Köszönöm az információt!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése