2010. október 10., vasárnap

Teszteltem filc-Lidl felmosórongy

Judit barátnémtól kaptam egy Lidl-s felmosórongyot. Köszönöm a kedvességét! Egyúttal ajánlom nektek a blogját, a Judit 32 kreatív oldalt! Teszteltem, kiváltható-e vele a filc? Én a következőket állapítottam meg :
-Ránézésre mindkettő igazán fehér, sőt a felmosó még egy kicsit fehérebb is! Bár nem az igazi a fotó! A bal oldali a filc, a jobb oldali a felmosó.
-Vastagságra a filc 2 a felmosó 4 mm vastag. A filc a tetejétől az aljáig egyforma erősségű, míg a felmosó alsó és felső oldala lazább mint az egyébként erős belseje.
-Ki is mostam őket, ekkor azt tapasztaltam, hogy a filc nem bolyhosodott meg , gondolom ezért nem mentek még tönkre a filc kulcstartóim a mosógépes, többszöri mosás ellenére sem, míg a felmosó külső oldalainak laza rétege azonnal bolyhosodni kezdett, kis hurkákba állt össze. 

-Száradni is egyformán keményre száradtak
-Felépítésre olyan, mintha mind a kettő azonos anyagból lenne. Csak ne lenne a bolyhosodás!
A következőket vontam le. Én nem használnám filcfigurák készítésére! Éppen azért, mert az első mosás után kiderülne a turpisság! Viszont osztom azok véleményét, akik azt mondják, hogy remek merevítő anyag táskákba. Esetleg filces holmik belsejébe használnám fel, ahol szintén filc kell, de nem látszik a bolyhosodás. Kár a felmosóért mert ha belül olyan remekül meg tudták csinálni, már kívül is adhattak volna rá egy kicsit. 

Nektek milyen tapasztalatotok van a Lidl felmosórongyával kapcsolatban?

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm hogy leírtad, akkor mégsem varrok belőle karácsonyfadíszt.

    VálaszTörlés
  2. Én már többször használtam pl. neszeszerben vlies helyett. Sokkal jobb tartása van és könnyebb varrni is. A két textilréteg között nem látszik, ha mosásnál bolyhosodik... :o))

    VálaszTörlés