Teszteltem filc-Lidl felmosórongy

Judit barátnémtól kaptam egy Lidl-s felmosórongyot. Köszönöm a kedvességét! Egyúttal ajánlom nektek a blogját, a Judit 32 kreatív oldalt! Teszteltem, kiváltható-e vele a filc? Én a következőket állapítottam meg :
-Ránézésre mindkettő igazán fehér, sőt a felmosó még egy kicsit fehérebb is! Bár nem az igazi a fotó! A bal oldali a filc, a jobb oldali a felmosó.
-Vastagságra a filc 2 a felmosó 4 mm vastag. A filc a tetejétől az aljáig egyforma erősségű, míg a felmosó alsó és felső oldala lazább mint az egyébként erős belseje.
-Ki is mostam őket, ekkor azt tapasztaltam, hogy a filc nem bolyhosodott meg , gondolom ezért nem mentek még tönkre a filc kulcstartóim a mosógépes, többszöri mosás ellenére sem, míg a felmosó külső oldalainak laza rétege azonnal bolyhosodni kezdett, kis hurkákba állt össze. 

-Száradni is egyformán keményre száradtak
-Felépítésre olyan, mintha mind a kettő azonos anyagból lenne. Csak ne lenne a bolyhosodás!
A következőket vontam le. Én nem használnám filcfigurák készítésére! Éppen azért, mert az első mosás után kiderülne a turpisság! Viszont osztom azok véleményét, akik azt mondják, hogy remek merevítő anyag táskákba. Esetleg filces holmik belsejébe használnám fel, ahol szintén filc kell, de nem látszik a bolyhosodás. Kár a felmosóért mert ha belül olyan remekül meg tudták csinálni, már kívül is adhattak volna rá egy kicsit. 

Nektek milyen tapasztalatotok van a Lidl felmosórongyával kapcsolatban?

Megjegyzések

  1. Köszönöm hogy leírtad, akkor mégsem varrok belőle karácsonyfadíszt.

    VálaszTörlés
  2. Én már többször használtam pl. neszeszerben vlies helyett. Sokkal jobb tartása van és könnyebb varrni is. A két textilréteg között nem látszik, ha mosásnál bolyhosodik... :o))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése